Oudervereniging

Een leerzame en geweldige schooltijd, dat willen alle ouders voor hun kinderen. Omdat wij vinden dat niet alleen de schoolleiding en de leerkrachten daar verantwoordelijk voor zijn, hebben we ons verenigd in de oudervereniging en leveren wij elk jaar een actieve bijdrage aan belangrijke, bijzondere en feestelijke gebeurtenissen op school.

Ons bestuur
Onze oudervereniging bestaat uit voorzitter Inge, penningmeester Aukje, secretaris Monique, een club andere energieke en enthousiaste ouders. Er is altijd een lid van de schoolleiding aanwezig bij de vergadering. We vergaderen vijf keer per jaar en zijn daarnaast actief in deelcommissies voor de organisatie van activiteiten en festiviteiten.

Een geweldige schooltijd
We hebben al vaak laten zien dat we met een club enthousiaste ouders en leerkrachten en een bescheiden budget ontzettend veel voor elkaar kunnen krijgen. Het is ontzettend leuk om als ouders een kijkje achter de schermen te nemen en een bijdrage te leveren aan een geweldige schooltijd.

Zin om mee te doen? Meld je dan aan als lid van de oudervereniging Oversteek via ov@oversteek.nl. We kunnen je hulp zeker gebruiken!

 

Wat doen we?

Gedurende het hele schooljaar komen leerkrachten en ouders in commissies samen om activiteiten en festiviteiten te organiseren. De ene commissie vergt wat meer voorbereiding en gepuzzel dan de andere, maar voor elke commissie geldt dat het ontzettend leuk is om een bijdrage te leveren aan een goed geoliede uitvoering van het draaiboek. Hieronder vind je een korte beschrijving van de verschillende commissies:

Sinterklaas
Natuurlijk regelen Sint en zijn pieten het grootste gedeelte van het feest, maar achter de schermen zijn we best druk met de organisatie zodat alle kinderen kunnen genieten van het Sinterklaasfeest. Je begrijpt wel wat we bedoelen, toch?

Kerst
Het kerstfeest in de klas is elk jaar weer een bijzonder moment voor de kinderen. Het grootste werk wordt gedaan door de kinderen (en/of de ouders) doordat zij zorgen voor lekkere hapjes. Wij zorgen er met onze commissie voor dat iedereen geïnformeerd wordt, dat de school in kerstsfeer wordt gebracht en dat alle kinderen voor een avond niet hoeven te zien dat de prachtige dinertafel eigenlijk gewoon hun eigen bureautje is.

Carnaval
Alaaf! Als Nijmeegse school laten we een carnavalsfeestje zeker niet aan ons voorbijgaan. En omdat hossen door een versierde school nou eenmaal veel leuker is, zorgen we voor een kleurrijke aankleding. En regelen limonade. Veel limonade, want van feestvieren krijg je dorst!

Lentefeest
Het begin van de lente vieren we elk jaar op De Oversteek. We organiseren een knutselactiviteit, nodigen de paashaas uit, zorgen dat er genoeg paaseitjes zijn voor alle kinderen en organiseren de aankleding voor lenteontbijt. En we duimen voor mooi weer, want paaseieren zoeken in de voorjaarszon is leuker dan in de regen.

Fotograaf
Honderden leerlingen die in korte tijd zo mooi mogelijk op de foto worden gezet… Dat is een logistieke operatie waar we inmiddels een mooi draaiboek voor hebben opgezet. We hoeven hier bijna geen commissievergaderingen meer aan te wijden, maar zorgen wel dat we een (stressbestendig) Hoofd Logistiek hebben, die ervoor zorgt dat alle klassen weten hoe laat ze waar moeten zijn en die op de dag zelf alles in goede banen leidt.

Sportdag/schoolreisje
Het ene jaar gaan we met alle leerlingen op schoolreisje, het andere jaar organiseren we een leuke sport- en speeldag. Deze commissie is goed gevuld met ouders en leerkrachten, en dat moet ook wel als je van die ene dag een groot succes wilt maken. We beginnen al vroeg in het kalenderjaar met plannen en overleggen en het verzamelen ideeën. Zo werken we stap voor stap toe naar een topdag!

Startfeest
Het is elk jaar weer een leuke uitdaging: hoe organiseren we met weinig middelen, maar mét veel enthousiasme en creativiteit een spetterend startfeest voor alle leerlingen en ouders? Wij genieten enorm van de voorpret: het sparren met elkaar, het uitzoeken van alle mogelijkheden en het doorhakken van knopen. En dat genieten doen we natuurlijk ook op de dag zelf als blijkt dat het feest voor een groot deel gemaakt wordt door de kinderen zelf.

Naast het werk in de commissies leveren we hand- en spandiensten bij projecten die extra handjes kunnen gebruiken zoals de activiteiten rondom de Kinderboekenweek.

 

Klassenouders

Ben jij klassenouder? Laten we dan samenwerken! We hebben regelmatig een paar extra handjes nodig en nemen dan graag contact met je op zodat we snel en makkelijk kunnen schakelen. Je hoeft niet altijd alles zelf te doen, maar jij hebt nou eenmaal direct contact met de ouders van je eigen klas. Onze ervaring is dat als jij ze benadert, dat beter werkt dan wanneer wij een algemene oproep plaatsen in de nieuwsbrief. En andersom werkt het natuurlijk ook zo: als jij onze hulp nodig hebt, staan we voor je klaar.

Wil je je via aanmelden voor ons mailbestand? Ben je geen klassenouder, maar vind je het leuk om ons af en toe te ondersteunen? Dan nodigen we je van harte uit om jezelf aan te melden via ov@oversteek.nl Zo kunnen we je makkelijk op de hoogte houden van activiteiten waar we hulp bij nodig hebben.

 

Luizenprotocol

Luizen. Een basisschool ontkomt er helaas niet aan, maar we kunnen de overlast wel tot een minimum beperken met een goed luizenbeleid. Elke leerkracht regelt zelf twee of meer kamouders zodat elke leerling na elke vakantie gecontroleerd kan worden op luizen. De oudervereniging zorgt voor de luizenkammen en is beschikbaar voor inhoudelijke vragen van de kamouders. Hieronder vind je het luizenprotocol voor meer informatie over de stappen die we nemen in de aanpak van luizen.

Luizenprotocol

Controle op hoofdluis

 • In de eerste week na elke vakantie (van een week of langer) worden alle kinderen van de school gecontroleerd. Als kinderen dan ziek zijn, worden ze zo snel mogelijk alsnog gecontroleerd. 
 • Bij verdenking of constatering door een leerkracht, neemt de leerkracht contact op met de luizencoördinator en wordt de hele groep gecontroleerd. 
 • Na melding van ouders dat een leerling hoofdluis heeft, neemt de leerkracht contact op met de luizencoördinator. 


Als er hoofdluis is geconstateerd

 • De ouders van de hele groep worden geïnformeerd. 
 • De betreffende ouders worden door de leerkracht benaderd en verzocht hun kind(eren) te behandelen. De andere ouders moeten alert blijven en hun kind(eren) thuis wel controleren. 


Als er alleen neten worden geconstateerd

 • Dan meldt de leerkracht dit ook bij de luizencoördinator en wordt de hele groep gecontroleerd. 
 • Ouders worden geïnformeerd. 


Controle als er hoofdluis is geconstateerd

 • Als de groep gecontroleerd is en er is geconstateerd dat er luizen zijn, wordt de groep na twee weken weer gecontroleerd. De leerkracht houdt dit in de gaten. 


Middels dit luizenprotocol handelen volgens de nieuwste richtlijnen van de GGD.

 

Ouderbijdrage

Het Sinterklaasfeest, wat lekkers tijdens het verkleedfeest, het schoolreisje, spetterende sportoutfits voor het schoolteam, luizenkammen.... Dit zijn een aantal voorbeelden van activiteiten en aankopen die mogelijk kunnen worden gemaakt door de vrijwillige ouderbijdrage. Om de activiteiten te kunnen uitvoeren hebben we de hulp van alle ouders nodig. Daarom vragen we iedereen elk jaar de vrijwillige ouderbijdrage over te maken. Wij zorgen er dan voor dat iedere euro goed wordt besteed.

 • 1 kind: € 37,50 
 • 2 kinderen: € 75,- 
 • 3 kinderen: € 101,50 (voor het derde en eventueel volgende kind betaal je minder: € 26,50) 
 • 4 kinderen: € 128,- 

 

Je mag het bedrag (o.v.v. de naam en groepsnummer van je kind(eren)) overmaken op: rekeningnummer NL 61 RABO 0167846205 , t.n.v. Oudervereniging basisschool De Oversteek, Nijmegen.

 

Vergaderingen

De agenda/notulen van de vergaderingen van de OV kunt u lezen door op een van de onderstaande bestanden te klikken.

Schooljaar 2016-2017Overig

Contact

Heb je een vraag, opmerking of goed idee? We horen het graag! Stuur een bericht naar ov@oversteek.nl